Blog

2019.11.22 08:19

Mikor egy új konyhát tervezünk, akár átalakítás, akár egy új otthon kialakítása céljából, a tökéletesre törekszünk. Igyekszünk megteremteni a régóta vágyott álomkonyhát. Ahol a munka kényelmes és gyors, az eszközök kiszolgálnak minket. Figyelembe vesszük a konyhagépek funkcióit, a divatot, a megjelenést és a funkciót.

2019.11.08 08:10

Konyhánk tervezése során minden részletre igyekszünk tekintettel lenni. A konyhabútor és a gépek tervezése mellett a mosogató és a csaptelep is fontos eleme az álomkonyhának. A mosogató például a leggyakrabban használt eszköz, hiszen az étel előkészítése során ugyanúgy használjuk, ahogy főzés közben, hiszen egy-egy eszközt, edényt időnként el kell öblítenünk, a legalaposabban előkészített és megtervezett főzés során is. Érdemes minél praktikusabb, kényelmesebb mosogatómedencét választanunk. A gránit mosogató jó opció, főleg, ha a megjelenés is számít, hiszen eleganciában utánozhatatlan.

Egyre jobban terjed az a szemlélet, mely szerint a vegyszereket érdemes minél jobban kerülni, illetve kizárni a háztartásokból, amennyire lehet, helyettük pedig természetes alternatívákat alkalmazni, amik az egészséget kevésbé károsítják, és persze környezetkímélőbbek.

A gyermekkorhoz hozzátartoznak a félelmek. Ahogy gyermekünk értelmi és lelki fejlődésének hatására fokozatosan kinyílik számára a világ, úgy jelennek meg a félelmek is. Hiszen az ismeretlentől, a meg nem értett dolgoktól félünk, szorongást váltanak ki belőlünk. Ugyanez történik vele is, csak ő kevésbé tudja még értelmezni a világ jelenségeit, ezért akár sokkal többet szoronghat.

Mint minden helyiségben, a fürdőszobában is fontos a megfelelő világítás megléte. Az például nem kérdéses, hogy a hálóba meleg fényű darabokat érdemes válogatni. A fürdőben viszont már egészen más a helyzet, hiszen a fürdés mellett a családtagok itt borotválkoznak, készülődnek reggelente, és még sokáig sorolhatnánk.

Bizonyára, aki találkozott már régi típusú radiátorral, annak nem ismeretlen a probléma, amikor a benne lévő víz elkoszolódik és a fűtés egyre kevésbé hatékony. Ezek után nem meglepő, ha a fűtőtestben lévő víz mennyisége és minősége fontossá válik, amikor új melegítő vásárlására kerül a sor.

Kétségtelen, hogy egy lakásfelújítás rengeteg munkával jár, amihez a legtöbb embernek nincs kedve. Ilyenkor merül fel a lehetőség, hogy csak a falak színei változzanak meg, esetleg még egy átrendezés is belefér. De mi a helyzet a fürdőszobával, aminek csempézett falai vannak?

Nem győzünk eleget írni arról, hogy a medence zavartalan és kellemes használatához elengedhetetlen a megfelelő higiénia fenntartása. Ennek egyik tényezője a vízkezelés, hiszen a rossz minőségű víz nemcsak kellemetlen látvány, de akár bőrbetegségek, fertőzések melegágya is lehet. Azonban az optimális tisztasághoz nem elég a vized tisztaságáról gondoskodni.

Ha a fürdőszoba fűtéséről esik szó, sokszor merül fel a kérdés, hogy milyen megoldás lenne az ideális választás. Az elektromos fűtőpanelek közül sok modell nem bírja a vizet, azonban sokan ódzkodnak nagyobb fűtőtestre beruházni a helyiség méretei miatt. Erre szerencsére nincs is feltétlenül szükség, mivel ennél praktikusabb megoldás is létezik.

A zuhanykabin vagy a kád kihagyhatatlan eleme a fürdőszobának, hiszen a helyiség elsődleges funkciója a tisztálkodás, ezt pedig ezekben tudjuk megtenni. Mind zuhanykabinból, mind pedig kádból többféle áll rendelkezésre, ami a méretet, formát, illetve a funkciót illeti. Természetesen egyéni döntés kérdése, hogy milyet választunk a fürdőszobába, de figyelembe kell venni a helyiség adottságait is ahhoz, hogy olyan döntést hozzunk, ami később kényelmes használatot eredményez.

Mára már nem titok, hogy a szaunázás és a gőzfürdő jótékony hatással van az emberi testre. Nem véletlen, hogy a legtöbb wellness komplexumban találhatsz legalább egy szaunát, ahol a forróságban megszabadulhatsz a testedet gyötrő méreganyagoktól. De miért is kéne nyaralni menned egy kis kikapcsolódásért, ha mindezt megteheted otthon is?

A nyári időszakban a legtöbb családi ház udvarán megjelennek a kerti medencék, ami nem is csoda, hiszen nincs is jobb szórakozás a nagy melegben, mint hűsölni, strandolni, pláne, ha ez ingyen van, és nem is kell érte menni sehová.

Nagyon csábító a kellemesen langyos levegőjű nyári estéken élvezni a kerti bútorok kényelmét, és kint ejtőzni a teraszon, vagy lent az udvarban, azonban az ilyen kellemes időben szinte biztos, hogy meg kell küzdenünk a szúnyogokkal. Nemcsak mi szeretjük ugyanis a hűvös nyáresti levegőt, hanem ők is, ami számunkra rossz hír, mert az említett friss levegőnél csak egy valamit szeretnek jobban, mégpedig a vérünket.

Már a cikk legelején lelőjük a poént, ugyanis nem létezik olyan, hogy tökéletes zuhanykabin. Legalábbis olyan biztosan nem, ami mindenki számára ideális. Mások vagyunk, mások az igényeink, éppen ezért mást tartunk jónak, illetve a komfortosnak. Ebből adódóan pedig a zuhanykabinnal kapcsolatban is eltérő tulajdonságokat preferálhatunk.

Egy fürdőszoba kialakítása során az egyik legfontosabb kérdés, hogy kád, vagy zuhanykabin kerüljön a helyiségbe. Amennyiben elég nagyméretű a fürdőszoba, mindkettő elférhet. Ez nagyon praktikus megoldás, hiszen mindig választhatjuk azt, amire éppen időnk, vagy igényünk van.

Fürdőszoba világítása több szempontból is nagyon fontos. Hiszen számos aprólékos tevékenységet végzünk itt, de a tisztálkodáshoz sem árt, ha rendesen látjuk, hogy mit csinálunk. A borotválkozásnál, sminkelésnél például elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű, illetve intenzitású fényt kapjunk.

Valószínűleg már mindenki jól ismeri a felfújható karimájú, puhafalú medencéket, amik egyre több családi ház udvarán jelennek meg a meleg nyári hónapokban. Ezek a medencék kiváló alternatívát jelentenek az otthoni strandolásra, azonban sokszor okoz problémát, hogy viszonylag sérülékenyek, puha faluk könnyebben kilyukad.

Elsőre hihetetlenül abszurdnak hangzik a címben feltett kérdést, de meg kell, hogy döbbentsünk mindenkit: bizony, igaz, a szúnyogok egyebek mellett a vércsoport alapján választják ki, hogy kit szeretnek, és kit nem, azaz, hogy kit örvendeztetnek meg piros és viszkető csípéseikkel, és két hagynak békén.

Ha van medencéd, bizonyára azzal is tisztában vagy, hogy mekkora jelentősége van a higiéniának. A rossz vízminőség és a koszos medencefalak komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek a fürdőző családtagok számára. Ezt bizonyára te is szeretnéd elkerülni. Ezért most ellátunk néhány egyszerű, hasznos tanáccsal, melyek segítségével elébe mehetsz ezeknek a problémáknak.

Amikor a hétköznapok embere elhatározza, hogy ideje beszerezni egy medencét, az egész folyamat nagyon egyszerűnek tűnik. Hamar rájöhetsz viszont, hogy sokkal több tényezőből áll ez a vásárlás, mint gondolnád. Ha a hatalmas választék önmagában nem volna elég, még a megfelelő kiegészítőket is meg kell találnod, ráadásul a higiéniáról is célszerűbb előre gondoskodni.

Egy medence kiváló szabadidős programot biztosíthat a család számára a kertben. Különösen igaz ez a nyári kánikula időszakában, amikor a pancsolás nem csak élvezetes időtöltés, de a lehűlésről is gondoskodik a nagy forróságban. Ám egy medence fenntartásához és használatához szükség van néhány alapvető kiegészítőre is.

Egy medence beszerzése szinte minden kertes házban élő család nagy vágya. Elvégre a nyári kánikulában mindenki számára jól esik egy kis lehűlés, és a gyerekek számára is élvezetes, aktív időtöltést nyújthat. Viszont a zavartalan használathoz fontos, hogy kellően tisztán tartsd a medencét, különben bealgásodik és kórokozók melegágyává is válhat.

Te is jártál már úgy, hogy néhány hónap elteltével a zuhanyfej egyszerűen minden irányba spriccelt, csak arra nem, amerre kellene? Ez bizony előfordul, ha nem vagy elég gondos a takarítások alkalmával. A vízkövesedés természetes belejárója a vizesblokk használatának és ilyenkor előfordulnak az ilyen típusú balesetek.

A kerti medence tisztántartásának fontos része, hogy rendszeresen kiszedjük belőle a látható szennyeződéseket, de sajnos pusztán ettől még nem lesz kristálytiszta és hívogató a vize, amiben szívesen mártózunk egyet. Különösebb kezelés nélkül a kerti medencék vize egy idő után zöldül, és minden lesz, csak hívogató nem. Ezt a problémát vegyszerezéssel tudjuk kiküszöbölni, persze nagyon nem mindegy, hogy mit és mennyit öntünk pontosan medencénkbe.

Medencetulajdonosként nyilván tisztában vagy azzal, hogy a takarítás időigényes és időnként macerás feladat. Egyértelmű, hogy arra vágysz, hogy kevesebb legyen a feladat és több időd legyen kiélvezni a nyarat és a pancsolást, különben nem vásároltál volna medencét. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a kevesebb munka nem elérhetetlen álom?

Jacuzzira meglehetősen sokan vágynak. És hát miért ne vágynának? Elvégre egy pezsgőfürdő remek módja a kikapcsolódásnak. A megvalósításig viszont már annál kevesebben jutnak el. Pedig mennyire menő lenne, ha csak egyszerűen kisétálnál a teraszra és máris elmerülhetnél a bugyogó habok között!

Ha van kerted, bizonyára neked is megfordult már a fejedben, hogy jól mutatna benne egy jacuzzi. Ráadásul ez helyszíne lehetne a baráti összejöveteleknek vagy épp egy kis esti romantikázásnak. Remekül hangzik, nem igaz? Persze, az már kevésbé, hogy meg is kell építeni, talán éppen ez volt az, ami eltántorított, vagy éppen a jacuzzival járó munkák.

Amikor lakásfelújításra kerül a sor, minden helyiség esetében felmerül a kérdés, hogy milyen arculatot is szeretnél kialakítani. A lehetőségeket ráadásul jelentősen lehatárolja a helyiség mérete és adottságai, nem beszélve a költségvetésről. Ha most tervezed a fürdőszobád felújítását, íme néhány tanács, amivel könnyebben megtalálhatod a tökéletes megoldásokat.

A fürdőszoba alapvetően a tisztálkodáshoz való, vannak azonban, akik számára ez a helyiség a nyugalom szigete, illetve lehetőség a kikapcsolódásra. Ők azok az emberek, akik hosszasan képesek feküdni egy kád jó meleg, illatos vízben, és élvezni a nyugalmat, relaxálni. Ha abba a csoportba tartozunk, akik számára ez az igazi pihenés, érdemes lehet olyan kádra beruházni, ami még jobban hozzájárul ahhoz, hogy teljesen fel tudjunk töltődni. Egy ilyen lehet a hidromasszázs kád, ami számtalan funkcióval segít abban, ahogy még jobban élvezzük a fürdéssel töltött időt, és minél inkább ellazuljunk.

Sokan vágynak arra, hogy saját kis lagúnát alakítsanak ki otthon. Miért is ne vágyna erre valaki? Habár a fürdőben az elsődleges célod a tisztálkodás, de miért ne lehetne egyben tökéletes tere a kikapcsolódásnak is? Napjainkban már arra is rengeteg lehetőséged van, hogy egy kis wellness-részleget alakíts ki. Ám a fürdőszoba felújítása akkor is fejtörést okozhat, ha nem törsz ekkora babérokra.

Amikor a kert berendezésére kerül a sor, komoly fejtörést okoz, hogy milyen alapanyagot lenne célszerű választani. A listát napjainkban kétségtelenül a rattan vezeti. Azonban érdemes más típusokra is egy kis figyelmet szentelni, mivel rengeteg más alternatíva is rendelkezésre áll. A fém bútordarabok például remek választásnak bizonyulhatnak a szabadban.

Napjainkra már nem csak előre legyártott zuhanykabinok közül válogathatsz, ha a fürdőszoba felújítására kerül a sor. Egy saját zuhanyzó megépítése, bár több munkával járhat, lehetővé teszi, hogy úgy alakítsd a vizesblokkot, ahogyan csak szeretnéd. De hogyan építheted meg hatékonyan és milyen lehetőségeid vannak, ha egyedi kialakítást szeretnél? Megmutatjuk.

A takarítás minden lakásban egyenlő a szükséges rosszal. Te is el tudnál képzelni jobb időtöltést, mint hogy a zuhany falát súrold, nem igaz? A baj csak az, hogy ezt a munkát takarítónő nélkül nem tudod megspórolni. Az egészség megőrzéséhez viszont elengedhetetlen a higiénia. Tehát nincs mese: takarítani kell.

A WC tisztítást, annak ellenére, hogy nem egy közkedvelt feladat, nem bonyolult elvégezni, de még így is van egy meghatározott módja, aminek segítségével a lehető leghatékonyabban távolíthatóak el a baktériumok és a fertőzések. A megfelelő módszer alkalmazása ráadásul időt és energiát spórol meg.

A fürdőszobát ma már nem csupán praktikus és funkcionális helyiségként használjuk, hanem előtérbe került a benne történő pihenés és a személyes jelleg. Mivel a fürdőszobában kezdjük, illetve fejezzük be a napot, a helyiség maga egyre fontosabb lett mind a relaxáció, mind design szempontjából. Manapság nem elégedünk meg semmitmondó csempével végigpakolt falakkal és a kötelező berendezésekkel. A fürdőszoba ugyanolyan fontos elemmé vált egy építkezés vagy egy átalakítás során, mint az összes többi helyiség. Ebből adódóan előfordulhat, hogy a praktikus elemek mellett olyan berendezések is bekerülnek, amik leginkább a személyes ízlésért felelnek, esetleg a wellness életérzést szolgálják. A fürdőszoba szekrényeknek ezekhez a megváltozott körülményekhez kell igazodniuk, és az alapvető rakodóterek mellett okos elrendezéssel, illetve korszerű designnal kell rendelkezniük. A széles piaci kínálatnak köszönhetően bárki megtalálhatja a kedvére valót, legyen szó méretről, elrendezésről, textúráról, formáról vagy éppen színről. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a fürdőszobából, érdemes a bevásárlás előtt alapos tervet készíteni, így nem érheti váratlan meglepetés.

Amikor a belső világítás megtervezésére kerül sor, a fürdőszoba sokszor a háttérbe szorul. A legtöbben eleve nem hiszik el, hogy a fürdővel is foglalkozni kell, helyette inkább eltolják a hangsúlyt a nappalira, a konyhára és a hálószobára. Ilyen esetekben gyakran csak egyetlen mennyezeti világítás van, és ennek az egy fényforrásnak kell bevilágítania mindent, még a tükörhöz sem tesznek semmit. Köszönhetően az otthon is egyre elterjedtebbé váló wellness érzésnek, a fürdőszobai helyiség részei lesznek a szaunák, masszázskádak és pezsgőfürdők. A kellemes, pihentető hangulat megteremtéséhez megfelelő világítás szükséges, így a lámpák elhelyezése extra figyelmet igényel. Az erre fordított idő garantáltan megtérül, hiszen végül is a fürdőszoba az a hely, ahol elkezdi és befejezi a napot. Egy jó világítási terv valójában a fények rétegeiből tevődik össze, és ezek összessége elegendő világítást bocsát zuhanyzáshoz, borotválkozáshoz, sminkeléshez, ráadásul megfelelő hangulatot biztosít a relaxáláshoz. Úgy kell elképzelni, hogy a lámpák, legyen szó a fővilágításról, a tükröt megvilágító eszközről és a spotégőkről, külön-külön rétegeket képeznek. Az adott lámpához tartozó réteg csak a saját területére koncentrál, és bár előfordulhat, hogy érint mást is, de fókusza nem azon van.

A radiátor, legyen szó táv- vagy központi fűtésről, az egyik legkényelmesebb és legbiztonságosabb fűtési mód. A gázkonvektorok esetében ugyanis évente legalább egyszer szerelőt kell hívni, aki alaposan átnézi a berendezést, ráadásul még ígyis előfordulhat gázszivárgás, vagy szén-monoxid keletkezhet a lakásban. A radiátorok esetében csupán arra kell figyelni, hogy megfelelően működjenek, azaz egyforma hőmérséklettel kell rendelkezniük alul és felül, ami egyszerű kézrátétellel ellenőrizhető. A megfelelő működéshez azonban minden évben, még a nagyobb hidegek megérkezése előtt érdemes légteleníteni a radiátort, amihez viszont nem szükséges a szerelő közbenjárása, mert otthon ön is könnyen és gyorsan elvégezheti.

A technika fejlődése az otthonunkat sem hagyja érintetlenül. Okos a sütőnk, a hűtőnk, a biztonsági rendszerünk, a garázskapunk és a fűtés. Vagyis ezek az eszközök ott vannak a konyhában, a nappaliban, a hálóban, az udvaron, a sorból persze a fürdőszoba sem maradhat ki.

Bizonyára Ön is rendezett, „kuckós” fürdőszobára vágyik, ahol minden használati tárgy megtalálja a helyét. Stílusos fürdőszobai kiegészítőink –funkciójuk betöltése mellett – a fürdőszoba hangulatát is garantáltan feldobják!

Tanácstalan vagy, melyiket zuhanyzót válaszd? Mindkettő rendelkezik megannyi előnnyel és hátránnyal. Mi felvázoljuk ezeket, de döntened neked kell.

2019.11.13 16:04

Biztosan észrevette, hogy egyre több kertből szűrődnek ki hétvégenként vidám társalgás hangjai, száll a grill ételek ínycsiklandó illata.  Ugye, jó lenne a barátokkal körbeülni az asztalt a szabadban, jókat nevetni, finomakat enni?

Elég az álmodozásból, itt az ideje egy kerti partynak Önnél is!

Legutóbbi írásunk már az ünnepekre hangolódás jegyében született, s mivel a Karácsony egyre közeledik, így aktuális posztunkban szintén az ajándékötletek állnak a középpontban.

A megfelelő zuhanykabin kiválasztása során érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk a számunkra optimális zuhanytálca kiválasztására is. Első és fő szempont, hogy méreteiben és kialakításában tökéletesen illeszkedjen az általunk kiválasztott zuhanykabinhoz. A vízvezetékeknek kellő helyet hagyva fontos, hogy a zuhanytálca lefolyója is tökéletesen illeszkedjen a kialakított adottságokhoz. A formai követelményeken túlmenően természetesen a tálca kinézete és a biztonságos zuhanyzás (csúszásmentesség) élménye is fontos.

Érdekli, miben rejlik az öntöttmárvány szaniterek egyre növekvő népszerűsége? Miben tudnak többet nyújtani, mint a szintén ellenálló és ízléses porcelán mosdók? Jelen bejegyzésünk lerántja a leplet az öntött márvány titkáról és bemutatja Önnek frissen érkezett Tokyo termékcsaládunkat is! Tartson velünk!

Ismerje meg a kifinomult elegancia jegyében született, vadonatúj Tokyoöntöttmárvány mosdócsaládunkat!

Mitől nőies/férfias egy fürdő a színhasználaton és berendezésen túl? Meghatározzák-e a különböző tisztálkodási rituálék a helyiség kialakítását, és ha igen, mennyiben? Ezekre a kérdésekre keresünk választ alábbi blogbejegyzésünkben.

Kint tombolnak a minuszok, de mi már egyre felvillanyozottabb állapotban, izgatottságtól telve várjuk, hogy elérkezzen a szerelmesek legkedveltebb ünnepe a Valentin-nap.

Előfordulhat, hogy beköltözéskor az újonnan megvásárolt lakás helyiségei nem pontosan a mi vágyainkat tükrözik, átalakításra van szükség.

Ez természetesen a legelején valamivel könnyebb munka, hiszen a félkész állapotoknál még nem jelent akkora problémát a fúrás-faragás, nem teszünk kárt a már beállított bútorokban, nem karcoljuk, károsítjuk feleslegesen a gyönyörű csempénket, általában még nincs mit tönkre tennünk.

A bőrszárazság, extrém esetekben ekcéma, elsőre apró problémának tűnhet, de alattomos módon megkeseríti a mindennapokat.

Kiváltó oka ezernyi lehet, gyakran olyan tényezők, melyekkel a legkevésbé sem számolnánk.

Juhú, forró napok jönnek! Végre itt a nyár, perzsel a nap, barnul a bőr, hideg a sör és lazulhatunk a medencében! Már akinek van. Ha Ön most áll mobil medence vásárlás előtt, adunk néhány tanácsot a könnyebb döntés érdekében.

A tusolás mindennapjaink része, de talán Önben is felmerült már a kérdés, hogyan indult hódító útjára. Most utánajártunk a történetének a kezdetektől egészen a mai, modern megjelenési formájáig. 

Ahogy hűlnek az esték, úgy erősödik a vágy bennünk egy forró fürdőre a nap végén. Hiszen hol is tudnánk jobban ellazulni, mint egy kád illatos-habos fürdővízben? Eheti cikkünkben bemutatjuk, milyen kádkülönlegességeket tartogatunk a kádak szerelmesei számára!

Napjainkban az egyes termékek bőséges választéka áll rendelkezésünkre, de amikor nem a napi vagy heti szinten bevásárló kosarunkba kerülő dologról van szó, gyakran értetlenül állunk a polcok előtt. Többnyire ez a helyzet áll fenn akkor is, ha a konyhánkba vagy fürdőszobánkba keresünk új csaptelepet. Mivel nem mindenkinek van a kozvetlen környezetében egy profi vízszerelő, megosztjuk az alapvető jellemzőket, melyekre érdemes odafigyelni a döntés meghozatala során.Napjainkban az egyes termékek bőséges választéka áll rendelkezésünkre, de amikor nem a napi vagy heti szinten bevásárló kosarunkba kerülő dologról van szó, gyakran értetlenül állunk a polcok előtt. Többnyire ez a helyzet áll fenn akkor is, ha a konyhánkba vagy fürdőszobánkba keresünk új csaptelepet. Mivel nem mindenkinek van a kőzvetlen környezetében egy profi vízszerelő, megosztjuk az alapvető jellemzőket, melyekre érdemes odafigyelni a döntés meghozatala során.

Bizonyára Önnek is feltűnt, hogy ebben a hónapban még a csapból is a „Black Friday” folyik, ám az újdonsült őrület oka, vagy épp célja sokak számára ismeretlen lehet. Bejegyzésünkben a Fekete Péntek eredetéről tudhat meg többet, és az is kiderül, mi köze van az elnevezésnek a könyveléshez.

2019.11.13 15:11

Nem elég bolyhos, esetleg túlságosan is puha? Karcol, büdös vagy csak egyszerűen meguntad már? Ha a tuti törölközőt keresed, most elmondjuk, mire kell figyelned akkor is, ha eddig ez nem is tűnt olyan fontosnak.

A mai kor fürdőszobájának kényelme, elvonulásra alkalmas légköre, valamint – elődeink körülményeihez képest extrém mértékű – higiéniája csak évezredek alatt alakult ki. Kétrészes cikkünkben három fontos mérföldkőt mutatunk be: a római fürdők zsivajtól hangos világát, melyet a középkori Európa tisztálkodási szokásainak látványos (és a szaglószerveket is jócskán kifacsaró…) hanyatlása követett. Sok évszázadnak kellett eltelnie, míg a fürdőszoba végül elkezdte a mai formáját felvenni – cikkünk következő részében a 18. századtól meginduló fürdőszoba-forradalom részleteit mutatjuk majd be.

Gyarló emberek vagyunk, feszegetjük a határainkat, és előfordul, hogy egy-egy átmulatott éjszaka alatt több pohár bor (koktél, vodka-narancs, kinek mi) csúszik le a kelleténél.

Másnap természetesen, mikor a fejünk szétrobban a fájdalomtól, a végtagjainkat alig bírjuk megmozdítani, a lágy suttogást is elviselhetetlen zajnak érzékeljük, a legenyhébb illatoktól pedig a hányinger kerülget, megfogadjuk – valószínűleg nem először és utoljára –, hogy soha többet nem iszunk.

A válasz nem is olyan egyszerű, hiszen a döntés előtt számos kérdést kell mérlegelni. Mekkora és milyen a kertünk, árnyékos vagy inkább napsütéses? Mennyire lejt a terep, akarunk-e földmunkát végezni, betonozni? Mennyit és hányan fürödnénk benne? Az alábbi támpontokkal reméljük, segítünk dönteni.

Az üzletekben, drogériában kapható vegyszerek amellett, hogy károsak a környezetre nézve, sokszor rendkívül drágák is. Érdemes tehát természetes anyagokon alapuló alternatívákat keresni és azokat saját fürdőszobánkban letesztelni. Egy idő után eszünkbe sem fog majd jutni, hogy „vészhelyzet” esetén a régi vegyszereinkhez nyúljunk!

2019.11.13 15:02

Az ókorban az arcképet visszatükröző fényes felületeket, majd, a tükröt is isteni tárgynak tekintették, ami a bele tekintő lelkét mutatja meg. Az évszázadok során legendák és néphiedelmek születtek, sok még ma is tartja magát.

Jóllehet, karácsonyig még több mint 40-et kell aludnunk, az ajándékok beszerzését érdemes időben elkezdeni, pláne, ha idén egy kis kreativitást és egyéniséget is csempésznénk a jelentőségét vesztett dömpingáruk örvényébe. Bejegyzésünkben olyan házilag is elkészíthető ajándékokat mutatunk be, amelyek önmagukban, vagy egy nagyobb ajándék kísérőjeként is örömet okozhatnak az ajándékozott számára.

Két ember kapcsolatában mérföldkőnek számít az összeköltözés. Megismerjük milyen, mikor minden egyes nap a másikkal kelünk, mellette alszunk el, eltagadhatatlanul életünk részévé válik. Természetesen ekkor a rózsaszín köd is kissé oszlani kezd, fény derül párunk apró-cseprő idegesítő tulajdonságaira, negatívumaira szintén.

Közeleg a Valentin-nap, biztosan ti is tervezgetitek, hogyan szerezzetek örömet párotoknak, milyen meglepetéssel készüljetek, mivel kedveskedjetek neki. Mi történik akkor, ha a romantikát megzavarja, hogy a gondosan feldíszített fürdőszobában penészfoltok éktelenkednek a falon...

Sokan váltanának a hagyományos zuhanyzós megoldásról egy praktikus és esztétikus zuhanykabinra, ám gyakran csak a kereskedésben szembesülnek az óriási választékkal és a döntés nehézségével.  Segítünk választani, összeszedtük röviden, mire érdemes figyelni zuhanykabin vásárlása előtt.

A fürdőszoba méretével, hacsak nem egy húsz négyzetméteres, mini wellness központról van szó, kevesen vannak megelégedve. Segítünk, hogy ez ne maradjon így!

Mivel itt a forró nyár, szinte mindenhol aktuális a medence-kérdés. Akár megvan már a nyári csobbanás helye, akár még csak idén telepítjük a kertbe, biztosan szükséges néhány olyan kiegészítő, amire elsőre esetleg nem is gondoltunk. Később viszont áldhatjuk az eszünket, hogy ezt is beszereztük: ez a kerti zuhany.

A víz az élet feltétele – a meleg víz pedig az egészséges életé! A pezsgőfürdő, avagy jakuzzi egyesíti mindazt, ami a magas színvonalú wellnesshez szükséges: izomlazító, stresszoldó tulajdonságait aligha tudja bármi felülmúlni. Hiszen mi is lehetne pihentetőbb, mint a bőrünkön élvezni a zubogó, forró víz masszírozó érintését – a szabadban? Blogbejegyzésünkben segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb jakuzzit, de előtte lássuk, milyen előnyökkel is szolgál a napi hidromasszázs.

A telefonunk már jobban hasonlít egy magas kvalitásokkal rendelkező számítógéphez, ami kitűnő fényképeket, videókat készít, mint egy átlagos mobilhoz, a házunk képes megvédeni magát a betörőktől, autónk magát vezeti és ez most csak pár szemelvény korunk megdöbbentő technikai vívmányai közül.

Egy szép új szaniter vagy bútor mindig öröm a háznál – már ha sikerül a szállítását és a beszerelését problémamentesen megoldani. A Csapuniverzum gondol azokra is, akik emeletes lakóházban élnek, vagy túl idősek ahhoz, hogy a szállításban és az eltakarításban aktívan részt vegyenek. Bejegyzésünkben összefoglaljuk, milyen lehetőségekből választhat, ha épp óriás zuhanykabin vagy súlyos fürdőszoba bútor rendelését tervezi.

A megfelelő zuhanykabin kiválasztása során érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk a számunkra optimális zuhanytálca kiválasztására is. Első és fő szempont, hogy méreteiben és kialakításában tökéletesen illeszkedjen az általunk kiválasztott zuhanykabinhoz. A vízvezetékeknek kellő helyet hagyva fontos, hogy a zuhanytálca lefolyója is tökéletesen illeszkedjen a kialakított adottságokhoz. A formai követelményeken túlmenően természetesen a tálca kinézete és a biztonságos zuhanyzás (csúszásmentesség) élménye is fontos.

A kisméretű lakás, apróbb helységek, szűk fürdő sokunknak megkeserítik az életét.

Sóhajtozunk, vágyakozunk, bárcsak pár négyzetméterrel lenne tágasabb, a belmagasság kicsivel több, irigykedve vizslatjuk barátaink otthonát, titokban magunkban kesergünk, hogy nekünk miért nem adatott meg ekkora rendelkezésre álló tér.

Nos, ha a méreteken nem feltétlen tudunk változtatni, optikai trükkökkel, rafinált falfestéssel javíthatjuk a térérzékelést, tágíthatjuk a teret fürdőszobánkban!

Hamarosan átadásra kerülnek azok az orvosi műszerek, melynek révén a bajai mentőállomás műszerparkja jelentős bővítésen, korszerűsödésen eshet át. Helyi vállalkozás lévén, a Csapuniverzum hosszú távú felelősségének érzi a város és a környék támogatását, melynek első lépése a Mosolyért Egyesület segítségével történt meg.

Az infraszauna lényegét, hatását tekintve hasonlít a finn szaunára, ám részletesen megvizsgálva rengeteg eltérés mutatkozik mind a működésük, mind az egészségre gyakorolt jótékony hatásuk között.

Első körben érdemes leszögezni: természetesen lehetséges a zuhanykabint sietve, minimális anyagköltséggel is beépíteni, ám ennek levét nem az „elkövető”, hanem minden bizonnyal mi fogjuk majd „elfogyasztani”… 

A baktériumok körbevesznek minket, szó szerint mindenhol ott vannak. Számtalan fajtájuk ismert, melyek nagy része kifejezetten kedveli a nedvességet, így otthonunk fürdőszobája az egyik kedvenc lakóhelyeként szolgálhat.

A hidromasszázs nem csupán divatos hóbort, hanem az európai kultúrtörténet fontos alkotóeleme. A hidromasszázst az alternatív, természetes gyógymódok közül az egyik legrégebbiként tartjuk számon: a római nemesek mindennapjaiban és gyógyászati, preventív gyakorlataiban kiemelt szerep jutott a közösségi fürdőhelyek látogatásának, valamint a rabszolgák által végzett reggeli, esti masszázsnak.

A takarítás alapvetően egy olyan tevékenység, amire valljuk be őszintén, nehezen vesszük rá magunkat. Ez a fürdőszobák esetén hatványozottan érvényesül, jól megválasztott tisztítószerekkel viszont megkönnyíthetjük a dolgunkat. 

Vannak, akik csupán azért vásárolnak kádat, hogy legalább a lehetőséget meghagyják egy időben távoli, télesti, forró fürdőre – hogy aztán végül időhiány miatt csak szökőévente egyszer kerítsenek sort az álom beteljesítésére. Ugyanakkor, ha kisgyerek vagy idősebb ember van a családban, az szintén megnehezíti a választást. Első blogbejegyzésünkben alaposan körüljárjuk a zuhanyzó kontra fürdőkád témakört, hogy a helyes döntéshez minden nézőpont rendelkezésre álljon.

Nincs is annál izgalmasabb feladat, mint amikor az ember beleveti magát a fürdő újjáépítésébe. Azonban a klasszikus bútorok, szappantartók és zuhanypanelek világán kívül a burkolatok és csaptelepek univerzumában is el kell tudni igazodnia.

Korábbi bejelentésünkhöz híven, folytatjuk társadalmi felelősségvállalási programunkat. Nemrégiben a Szent Márton Gyerekmentő Szolgálat működéséhez járultunk hozzá, melyet az évi átlag 2100, életveszélyes állapotban lévő gyermek mentését végző alapítvány működésének fejlesztésére fordíthat.

Röpködnek a mínuszok, mi is eshetne jobban ebben a zord időben, mint egy kényeztető, forró szaunázás? Lássuk, hogy miért érdemes rendszeresen elmerülnünk a gőzben, no meg persze a gondolatainkban!

 

 

Amikor szembesülünk a sérült emberek kiszolgáltatottságával, akkor úgy érezzük, hogy mindenre van pénz ebben az országban, csak éppen arra nem, amire igazán szükséges lenne áldozni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elindított egy olyan adományozási rendszert, ahol a sok kicsi bizony sokra megy és a befolyt összeg valóban oda kerül, ahová az önzetlen adakozók szánták.

A hőmérő higanyszála mostanában egyre feljebb és feljebb kúszik – első látásra talán okafogyottnak tűnhet most a szaunázás, hiszen a nagy melegben a verejtékezés és a felhevülés mindannyiunk számára –talán túlzottan is– hétköznapi, már-már zavaró élmény…

Egyiptom, Görögország, Spanyolország….csodaszép helyek ámulatba ejtő építészeti jegyekkel. Aki valamelyik ország szerelmese, szívesen csempészi annak hangulatát az otthonába is. A fürdőszoba kiváló terep erre.

 

A szauna pozitív hatásaival tisztában vagyunk, a külső hőmérséklet lehűlésével pedig egyre csábítóbb szabadidős elfoglaltsággá válik. Akik szem előtt tartják az egészségüket, rendszeresen iktatják be szabadidős tevékenységeik közé, mivel javítja az ízületek állapotát, rugalmasságát, sőt a reumás ízületi gyulladás kezelésében is hatékony lehet. A választás előtt állva jogosan merülhet fel, hogy finn vagy infra szaunába lépjünk-e be.

A szauna szeánszokról először a téli időszak jut eszünkbe, amikor ez a fajta kikapcsolódás igazi testet-lelket melengető érzést nyújt. ’Nyáron úgyis izzadunk eleget!’ – felkiáltás mellett felmerülhet a kérdés, van-e értelme a hőségben is beiktatni egy-egy szaunázással töltött délutánt vagy estét.

A halogatás művészetét valamennyien jól ismerjük, profi szinten űzzük is. Legyen szó határidőkről a munkában, iskolában, számlák befizetésénél, sokan szeretünk mindent az utolsó pillanatra hagyni. Eljön azonban a pillanat, amikor már nem lehet a régi jól bevált „majd holnap”-frázist elsütni. Vannak szituációk, mikor sajnos cselekednünk kell, mert életminőségünk sínyli meg, ha nem lépünk. Tökéletes példa erre a felújítási munkálatok megkezdése. Komoly meló, rengeteg stresszel, takarítással, kellemetlenséggel jár, mindegy, hogy teljes lakásról van szó, vagy épp csak egy szoba renoválásáról. A fürdőszoba/WC- felújítása duplán frusztráló tud lenni, hiszen amíg nem nélkülöztük soha ezeket helyiségeket, természetesnek vesszük, hogy rendelkezésünkre állnak, fel sem tűnik mennyire létszükségletűek. Amennyiben régóta ugyanazzal a problémával találkozunk szembe nap, mint nap, igenis itt az idő, hogy belevágjunk a felújításba! Íme öt pont, amikor kötelező!

Kidobtad az exed? Elköltözött a tesód? Vagy esetleg te költöztél végre külön a szülői házból?

Így vagy úgy, de ha éppen egyedül tengeted napjaid, ne csüggedj, inkább vesd bele magad a lakásod átalakításába, legyen végre minden ott és úgy, ahogyan azt te eltervezted

Gyermeket váró szülőknek nem kis dilemma eldönteniük, hogy a leendő kis jövevényt milyen pancsolóhelyiséggel várják. Egyáltalán, hogyan lesz a romantikus fürdő családos aquapark? 

Egy fürdő hangulatát nem csak a csempe színe, vagy a helyiség megvilágítása befolyásolja… a szaniterek minősége, anyaga, designja mind-mind döntő szerephez jut abban, hogy a család, a vendégek a fürdőszobába belépve végül úgy érzik: „Ide kellemes bejönni, itt jól érzem magam”. A funkció tökéletesen megbízható és tartós betöltése mellett így a csaptelepeknek egyéb céloknak is meg kell felelnie.

Férfiakat viszonylag ritkán kapunk rajta, amint épp divatmagazinok oldalait böngészik, vagy lakberendezési tippek után kutatnak a neten, esetleg egy sör mellett a legjobb barátjuknak az új tusfürdőjük csodás illatáról tartanának kiselőadást.

A fengshui filozófiája többezer éves hagyományra tekint vissza, célja, hogy a tereket, legyen az a lakásban egy szoba, vagy akár a kert úgy rendezzük be, tárgyakat, növényeket olyan módon helyezzünk el, hogy a megfelelő energiák hasznosuljanak.

Hol vannak már a forró nyári esték, felszabadult kertipartik, grillezett fűszeres húsok illata, éjszakai fürdőzések a medencében, mikor borospohárral a kezünkben, önfeledten áztattuk magunkat barátainkkal?

Óh, az a medence.

A hideg időszak beköszönte óta csak szomorúan, magányosan pihen.

A penész az a kellemetlen jelenség, ami egy nem szívesen látott vendégként lépten-nyomon megjelenik otthonunkban. Látszólag a pillanatnyi hangulatától függően csúfítja el a szobák falait, a fürdőszoba különböző részeit – kád, csempe, zuhanyzó -, vagy éppen a konyhát. A szemünket zavaró megjelenésen kívül az egészségre is ártalmas lehet, ezért ne hagyjuk figyelmen kívül a problémát!

A 21. század népbetegsége a pazarlás. Pazaroljuk erőforrásainkat, pazaroljuk az ételt, édesvizet.

1994-ben az ENSZ rávilágított erre a problémára, azóta március 22-e meghatározó dátum; a víz világnapja.

Ismeri a kőmosdót, mely a rómaiak legkedvesebb alapanyagát ötvözi a modern designtrendekkel? Ha nem, akkor épp itt az ideje közelebbről szemügyre vennie ezt a rendhagyó-hagyományos mosdófajtát.

A felújítások hosszadalmas, bonyolult és kényelmetlen folyamatok, főleg a vizes helyiségek renoválása okozhat komoly problémákat, hiszen a fürdőszoba, a toalett nélkülözése napokra minden ember rémálma.A felújítások hosszadalmas, bonyolult és kényelmetlen folyamatok, főleg a vizes helyiségek renoválása okozhat komoly problémákat, hiszen a fürdőszoba, a toalett nélkülözése napokra minden ember rémálma.Nem is beszélve a rengeteg munkáról, energiáról amit utána a takarításba, a romok eltüntetésébe kell belefektetnünk.Hogy minél könnyebben és gyorsabban, plusz költséghatékonyabban menedzselhessük ezt a feladatot, nem árt, ha birtokában vagyunk pár információnak.

 

A szerencsésebbek otthonukban, mások wellness központokban és fitness termekben élvezhetik a szauna áldásos hatását. A fejüket ilyenkor gyakorta felütő járványok idején a jótékony illóolajoknak különösen nagy hasznát vehetjük.

A megfelelő zuhanykabin kiválasztása során érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk a számunkra optimális zuhanytálca kiválasztására is. Első és fő szempont, hogy méreteiben és kialakításában tökéletesen illeszkedjen az általunk kiválasztott zuhanykabinhoz. A vízvezetékeknek kellő helyet hagyva fontos, hogy a zuhanytálca lefolyója is tökéletesen illeszkedjen a kialakított adottságokhoz. A formai követelményeken túlmenően természetesen a tálca kinézete és a biztonságos zuhanyzás (csúszásmentesség) élménye is fontos.

2019.11.12 13:58

Ahogy közeleg a karácsony, egyre lelkesebben tervezzük az ünnepet. Az adventi díszítéstől a menüig mindent a lehető legtökéletesebben próbálunk meg kivitelezni. Hiszen a készülődés ugyanúgy hozzátartozik ehhez a kellemes időszakhoz, mint

maga az ünnep. A fények, illatok, hangulat, minden akkor tökéletes, ha sikerül általuk megidézni a karácsony utánozhatatlan hangulatát, elhozni otthonunkba az ünnep örömét.

Reggeltől estig számos kórokozó tapad a kezünkhöz, de a mikroorganizmusoktól nem minden esetben kell tartanunk. Az egyes baktériumok, gombák ugyanis elsősorban legyengült immunrendszer mellett jelenthetnek problémát.

Elsőre talán egyszerűnek látszik a zuhanykabin választásának gondolata, a választékkal szemben állva azonban gyakran ennek ellenkezőjét tapasztaljuk. A formák, kialakítások mellett rengeteg plusz funkcióval ellátott darabok is elérhetők a piacon, ami egyáltalán nem könnyíti meg a döntést. 

Hazánkban a mindennapos, alapos tisztálkodás mintegy negyven éve terjedt el, azóta furcsa szemmel nézünk azokra, akiknél hetente csak néhány alkalommal merül fel ez a ’rituálé’. A közismert vélekedés szerint a rendszeres fürdéssel sokat tehetünk az egészségünk fenntartásáért, a statisztikák alapján azonban nem minden európai országban osztják ezt a nézőpontot.

A fürdőszobák története hosszú, hullámvölgyekkel teli sztori. Bejegyzésünkben bemutatjuk, hogy változtak a higiéniai körülmények a 18. századtól napjainkig.

Köszöntünk a csapuniverzum.hu világában!

Nézz körbe a webáruházunkban és válaszd ki a megfelelő fürdőszoba bútort, zuhanykabint, fürdőkádat, egyéb szanitereket. Számos gyártó termékeit kínáljuk, így mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb árú terméket. Magas minőségű termékeinkkel hosszú távra tervezhet.

Minden termékünknél megadjuk a megfelelő döntéshez szükséges nélkülözhetetlen információkat, viszont ha mégis kérdés merül fel, akkor szakértő ügyfélszolgálatos kollégáink készséggel állnak a rendelkezésedre.

Nálunk a fürdőszoba a  ház legfontosabb helység

Mindent megtalálhatsz nálunk, ami a fürdőszoba felszereléséhez szükséges. Akár zuhanykabint, kádat, vagy egy törölköző akasztót keresnél, a Csapuniverzumban megtalálhatod.

Széles választékunkból kiválaszthatod a tökéletes fürdőszoba alkotóelemeit.

Élményt is nyújtunk a vásárlás mellett

Webáruházunk kialakításakor fontos volt számunkra, hogy könnyen kezelhető, modern kinézetű áruházzal álljunk a vásárlóink rendelkezésére. A megrendelés után akár ingyenes házhozszállítással és 15 napos pénzvisszafizetési garanciával is kedveskedünk megrendelőinknek.

Szakértő beszerelő munkatársaink a megvásárolt termékek beüzemelésében is segítséget nyújtanak.

Mi akkor vagyunk boldogok, ha Te elégedett vagy

Termékeink, szolgáltatásaink a Te kényelmedet szolgálják. Reményeink szerint a széles választékunk el fogja nyerni a tetszésed, és hosszú távon elégedett leszel webáruházunkkal, termékeinkkel.

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a csapuniverzum.hu csapata

argep.hu olcsobbat.hu shopmania.hu