raktarsopres

Csapuniverzum blog

Fürdőszoba bulvár: érdekes sztorik, izgalmas tudnivalók a fürdőszobÁk világából

Ha megpihenne az online barangolás közben, virtuális pihenőszobánkat Önnek találtuk ki! Szakmai blogunkban minden héten olyan témákat igyekszünk körüljárni, melyek a webáruház tartalmához szorosan kötődnek, értékes és szórakoztató információkkal szolgálnak. Olvasson, tájékozódjon – hiszen cikkeinkkel a vásárlás előtti döntést is szeretnénk megkönnyíteni!
Ön is javasolhat blogtémát! Ha szívesen olvasna nálunk egy adott témáról, írja meg nekünk érdeklődésének tárgyát az info@geminiduo.hu e-mail címre!

Górcső alatt a finn és az infra szauna: tényleg jobb választás az egyik, mint a másik?

2017.09.11
A szauna pozitív hatásaival tisztában vagyunk, a külső hőmérséklet lehűlésével pedig egyre csábítóbb szabadidős elfoglaltsággá válik. Akik szem előtt tartják az egészségüket, rendszeresen iktatják be szabadidős tevékenységeik közé, mivel javítja az ízületek állapotát, rugalmasságát, sőt a reumás ízületi gyulladás kezelésében is hatékony lehet. A választás előtt állva jogosan merülhet fel, hogy finn vagy infra szaunába lépjünk-e be.
tovább a cikkre

Mennyi baktérium tapad a kezünkhöz napközben?

2017.09.04
Reggeltől estig számos kórokozó tapad a kezünkhöz, de a mikroorganizmusoktól nem minden esetben kell tartanunk. Az egyes baktériumok, gombák ugyanis elsősorban legyengült immunrendszer mellett jelenthetnek problémát.
tovább a cikkre

Fürdőszobánk sunyi veszélyforrásai

2017.07.21
A baktériumok körbevesznek minket, szó szerint mindenhol ott vannak. Számtalan fajtájuk ismert, melyek nagy része kifejezetten kedveli a nedvességet, így otthonunk fürdőszobája az egyik kedvenc lakóhelyeként szolgálhat.
tovább a cikkre

Édes kettesben Valentin-napon…a penésszel? Na azt már nem!

2017.02.07
Közeleg a Valentin-nap, biztosan ti is tervezgetitek, hogyan szerezzetek örömet párotoknak, milyen meglepetéssel készüljetek, mivel kedveskedjetek neki. Mi történik akkor, ha a romantikát megzavarja, hogy a gondosan feldíszített fürdőszobában penészfoltok éktelenkednek a falon...
tovább a cikkre

Bőrszárazság? Talán a víz a hibás!

2017.01.27
A bőrszárazság, extrém esetekben ekcéma, elsőre apró problémának tűnhet, de alattomos módon megkeseríti a mindennapokat. Kiváltó oka ezernyi lehet, gyakran olyan tényezők, melyekkel a legkevésbé sem számolnánk.
tovább a cikkre

3 illóolaj a szaunába a jó egészségért és stresszmentes hangulatért

2017.01.08
A szerencsésebbek otthonukban, mások wellness központokban és fitness termekben élvezhetik a szauna áldásos hatását. A fejüket ilyenkor gyakorta felütő járványok idején a jótékony illóolajoknak különösen nagy hasznát vehetjük.
tovább a cikkre

Kényeztető szaunázás télen is

2017.01.04
Röpködnek a mínuszok, mi is eshetne jobban ebben a zord időben, mint egy kényeztető, forró szaunázás? Lássuk, hogy miért érdemes rendszeresen elmerülnünk a gőzben, no meg persze a gondolatainkban!
tovább a cikkre

Tippek a fürdőszoba tisztán tartásához: csak természetesen!

2016.07.08
Az üzletekben, drogériában kapható vegyszerek amellett, hogy károsak a környezetre nézve, sokszor rendkívül drágák is. Érdemes tehát természetes anyagokon alapuló alternatívákat keresni és azokat saját fürdőszobánkban letesztelni. Egy idő után eszünkbe sem fog majd jutni, hogy „vészhelyzet” esetén a régi vegyszereinkhez nyúljunk!
tovább a cikkre

NYÁRON SZAUNÁZNI? ELSŐRE TALÁN ŐRÜLTSÉGNEK HANGZIK...

2016.07.01
A hőmérő higanyszála mostanában egyre feljebb és feljebb kúszik – első látásra talán okafogyottnak tűnhet most a szaunázás, hiszen a nagy melegben a verejtékezés és a felhevülés mindannyiunk számára –talán túlzottan is– hétköznapi, már-már zavaró élmény…
tovább a cikkre

A RÓMAI FÜRDŐKTŐL A MODERN HIDROMASSZÁZS KÁDAKIG – A FÜRDŐK ÉS A FÜRDŐSZOBA KALANDOS TÖRTÉNETE II.

2016.06.10
A fürdőszobák története hosszú, hullámvölgyekkel teli sztori. Bejegyzésünkben bemutatjuk, hogy változtak a higiéniai körülmények a 18. századtól napjainkig.
tovább a cikkre

A RÓMAI FÜRDŐKTŐL A MODERN HIDROMASSZÁZS KÁDAKIG – A FÜRDŐK ÉS A FÜRDŐSZOBA KALANDOS TÖRTÉNETE I.

2016.06.03
A mai kor fürdőszobájának kényelme, elvonulásra alkalmas légköre, valamint – elődeink körülményeihez képest extrém mértékű – higiéniája csak évezredek alatt alakult ki. Kétrészes cikkünkben három fontos mérföldkőt mutatunk be: a római fürdők zsivajtól hangos világát, melyet a középkori Európa tisztálkodási szokásainak látványos (és a szaglószerveket is jócskán kifacsaró…) hanyatlása követett. Sok évszázadnak kellett eltelnie, míg a fürdőszoba végül elkezdte a mai formáját felvenni – cikkünk következő…
tovább a cikkre

4, TÖBB EZER ÉVES ÉRV A HIDROMASSZÁZS MELLETT

2016.05.30
A hidromasszázs nem csupán divatos hóbort, hanem az európai kultúrtörténet fontos alkotóeleme. A hidromasszázst az alternatív, természetes gyógymódok közül az egyik legrégebbiként tartjuk számon: a római nemesek mindennapjaiban és gyógyászati, preventív gyakorlataiban kiemelt szerep jutott a közösségi fürdőhelyek látogatásának, valamint a rabszolgák által végzett reggeli, esti masszázsnak.
tovább a cikkre

GŐZFÜRDŐ - A WELLNESS MAGASISKOLÁJA

2014.09.01
Egy igazi gőzfürdő nemcsak megtisztít, de a meleg levegő magas páratartalma ellazítja az izmokat, serkenti a vérkeringést és még a káros baktériumokat, kórokozókat is elpusztítja. Az őszi náthás, influenzás időszakban különösen érdemes lenne beiktatni egy-egy török fürdőt a hetirendünkbe.
tovább a cikkre
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?