ár név dátum

Medencék

A kategóriában 33 termék található
Nem található termék

Medence

 

saját kerti medence ma már egyáltalán nem luxus, nem elérhetetlen.

Sem az építés, sem a készen vásárolt medence, sem a fenntartás nem terheli meg a jelentősen egy család havi költségvetését.

A legnagyobb fejtörést talán a medencevásárlás okozza. Mindenekelőtt tisztázni kell pár kérdést:

  1. Milyen célra és milyen rendszerességgel szeretnénk használni a medencét?
  2. Mekkora a pénzügyi keretünk?
  3. Mennyi energiát, időt, pénzt áldozunk a medence fenntartására? (víz, gépészet)
  4. Milyen a kertünk benapozása és mekkora helyünk van széltében-hosszában-mélységében?

 

Ha csak nyáron fürödnénk a gyerekekkel, és sok vizet sem szeretnénk felhasználni, akkor bőven megteszi egy egyszerű puhafalú, vagy csővázas medence. Arra azért készüljünk fel, hogy ezek könnyen sérülnek, szakadnak, 1-2 szezonnál többet gondos használat mellett sem igen bírnak ki, pláne, ha házi kedvenceink is vannak. Hosszútávon sokkal kifizetődőbb egy merevfalú medence.

 

Merevfalú medence

merevfalú medencék hosszabb távra, több évre is a családunk kedvence lehet a meleg, nyári időszakban. Az oldaluk általában fából vagy fémből készülnek és emiatt ellenállnak az idő vasfogának, de akár a háziállataink karmainak is. Belülről PVC fóliával vannak kibélelve.

Ajánljuk, hogy csak egyenletes síkú terepre helyezzenek medencét, így védve a külső burkot.

Ezen típusú medencék földbe is süllyeszthetőek, de akár a földfelszínre is helyezhetőek, a felhasználásra csak az elképzeléseink szabhatnak határt.

 

Fémvázas medence

Fémvázas medencéink ötvözik a merevfalú és a puhafalú medencék legjobb tulajdonságai, mivel masszívabb oldalfallal és viszonylag könnyű mozdíthatósággal párosítják.

Az erős medence testet egy csőváz rendszer tartja egyben. Egyszerűen felállítható, acélvázas, többrétegű, PVC és poliészter anyagból készülnek a fémvázas medencék.

 

Felfújható medence

felfújható medencék a gyors összeszerelés bajnokai. Levegővel fel kell fújni az oldalsó falakat, fel kell tölteni vízzel és már fürödhetünk is.

Bizonyos típusoknál több karéjból áll a medencetest, de valamelyikeknél csak egy felsőből, amelyet felfújás után a víz emel fel, így egy nagyon feszes medencét kapunk.

De azt egyáltalán ne felejtsük el, hogy ezek külső falai nagyon könnyen megrongálódhatnak, így óvatosan kell bánnunk velük.

 

Medence téliesítés

A medence megfelelő téliesítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a következő évben ismételten használhassuk medencénket. A téliesítés elmaradása maradandó károkat okozhat a medencében és így súlyos pénzveszteséget szenvedhetünk.  Ezek miatt egyáltalán ne feledkezzünk meg a medencénk telelésének előkészítéséről.

Csak teljesen kitisztított vizű medencét téliesítsünk, ebbe tartozzon bele a fizikai (levél) vagy biológiai szennyeződések eltávolítása is. Ezen műveletekhez porszívót vagy hálót is használhatunk.

A medence téli lezárását speciális téli védőtakaróval végezzük.

 

Medence alkatrészek

Ha medencéről beszélünk, akkor a legtöbben magára a medence testre gondolnak, de nem szabad elfeledkezni az egyéb medence alkatrészekről sem.

Ezek az alkatrészek is rendkívül fontosak a teljes rendszer zavartalan működéséhez.

Ilyen fontos alkatrészek például a szkimmerek, amik a víz felszínén úszó szennyeződéseket gyűjtik össze és nem kell a medence aljáról begyűjteni ezeket.

 

Medencefedés

Nagyobb méretű, épített medencék esetén polikarbonát tetővel történő fedéssel is meg lehet védeni a medencét és annak vizét a fizikai szennyeződésektől. Ezeket a tetők nem csak védik a vízfelületet, hanem annak melegen tartásában is segítséget nyújt. Fix vagy elhúzhatós kivitelben lehet leginkább találkozni a tetőkkel.

 

Medence fóliázás

Nyáron (valamint késő tavasszal és kora ősszel) a használaton kívüli medencéket célszerű lefedni, így megvédeni a fizikai szennyeződésektől.

Kínálatunkban megtalálják a melegítős, solár, vagy az egyszerű takaró fóliákat is.

A solár fóliák segítségével a nap melegét segítségül hívva lehet felmelegíteni a vizet.

 

Medence karbantartás

Ha a medencék karbantartásáról beszélünk, akkor első sorban annak tisztántartásáról beszélünk, melyekhez tisztítószereket, valamint egyéb takarítóeszközöket használhatunk.

Fontos feladat a megfelelő vízszint beállítása, mivel ekkor tud a szkimmereken eltávozni a fizikai szennyeződéseken.


Medence kiegészítők

Akár süllyesztett, akár földfelszínre telepített medencékről beszélünk vannak olyan nélkülözhetetlen kiegészítők, amelyek elhagyása nagyon megnehezíti a tökéletes pihenést.

Az egyik legfontosabb kiegészítő a létra, mely akkor lehet nagyon nagy segítség, ha nem szeretnénk kimászni a magasabb falú medencénkből.

További medence kiegészítők a zuhanyzók, lámpák, vegyszeradagolók.

Korábban megtekintett termékek

Nem található termék
A kategóriában megtalálható márkák (5)
A következő oldalon találkozhat termékeinkkel
Ugrás az oldal tetejére